Horea Soporan: „Imatex este o oază de tehnologie avansată în domeniul construcțiilor de mașini”

Candidatul PSD Mureș la funcția de senator, Horea Soporan a revinit în vizită la Imatex SA din Tîrgu – Mureș, după ce în 2008 s-a aflat pe șantierul noii investiții făcute de această societate.

Trei generații de specialiști, la Imatex

SONY DSC
SONY DSC

Horea Soporan a declarat pentru ziarul „Telegraful de Mureș”: „Sunt impresionat și totodată mândru de faptul că am întâlnit, la Imatex, o oază de tehnologie avansată în domeniul construcțiilor de mașini. Sunt inginer proiectant de mașini unelte și, cu atât mai mult, mă încântă ce am văzut. Acest lucru este certificat de faptul că întreaga producție a societății este destinată unor beneficiari din Germania, Luxemburg, Franța, Austria, Elveția, Italia și SUA.

Aici, la Imatex, tinerii absolvenți de inginerie au o șansă. Aici își pot practica profesia, dar și mai important este faptul că se pot dezvolta profesional la aceleași standarde ca și într-o uzină similară din străinătate.

Am întâlnit aici trei generații de specialiști, cei mai tineri având, cu adevărat, de la cine să învețe meserie. Este o șansă rară! Noi, prin Guvernul PSD, va trebui să ne îngrijim ca tinerii să poată urma școli tehnice, universități tehnice și, mai apoi, să își găsească locul în industria românească”.

Întreprinderile trebuie susținute inclusiv prin ajutor de stat

reindustrializare„Producția industrială aduce sume importante de valută în România, de asemenea contribuie la prestigiul internațional al țării noastre. Astfel de întreprinderi trebuie susținute inclusiv prin sprijin de stat pentru că acestea aduc plus valoare. Dacă industria IT din România se situează printre primele din lume (iar aici noi am luat deja măsuri de sprijin inclusiv prin scutirea de impozit a salariilor din domeniu), trebuie să ne îndreptăm atenția înspre industria constructoare de mașini. Puterea economică a Germaniei, de exemplu, se bazează, în primul rând, pe inginerie, cu tot ce înseamnă proiectare și producție, domenii care au rămas și fizic pe teritoriul german. Statul german stă în dialog permanent cu principalele societăți din domeniul ingineriei și le „pregătește terenul” prin legislație sau chiar lobby internațional pentru contractarea unor beneficiari din toate colțurile lumii”, a mai spus Soporan.

Compania românească IMATEX S.A. se recomandă drept competent partener tehnologic pentru o gamă largă de produse, de la prelucrări mecanice, la montajul de mașini complete. A fost înființată în 1948 și privatizată în 2003 (ca și afacere de familie). În 2003, odată cu preluarea fostei companii de stat, a început un proces complex de restructurare și investiții, astfel că, din iunie 2009, operează ca întreprindere modern utilată, gândită ca furnizor strategic pentru toate ramurile economice specifice industriei constructoare de mașini. Piesele singulare, ansamblele și mașinile sunt produse în baza documentației primite de la client. Prelucrările mecanice CNC, strunjirile, frezările, găuririle se includ în cadrul capacităților de producție. Programul de producție cuprinde: prelucrări mecanice, construcții și ansamble sudate, montajul ansamblelor și al mașinilor complete.

Fii primul care comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publica.


*