Vasile Gliga: „Sunt bucuros că am fost printre deputații care au mărit cu 15% salariile din sănătate și învățământ!”

conf-de-presa-09-11Președintele PSD Mureș, deputatul Vasile Gliga, a participat votul acordat luni în Camera Deputaților, pentru adoptarea legii prin care sunt crescute cu 15% salariile personalului din educaţie şi sănătate.

„Sunt bucuros că am fost printre deputații care au mărit cu 15% salariile la sănătate și învățământ! Sunt convins că s-a dat startul pentru majorarea salariilor tuturor categoriilor sociale, inclusiv în administrația publică.  Personal cred că cei care și-au propus ca in 5 ani să crească cu 30% salariile, nu sunt conștienți că nici măcar o creștere în fiecare an cu 30% nu va opri plecarea forței de muncă valoroasă peste hotare. Sper că viitorul Parlament și Guvern vor avea ca prioritate încetinirea plecării și chiar întoarcerea copiilor și a nepoților noștri plecați la muncă în străinătate, astfel încât să fie stimulați să muncească alături de noi în țară”, a declarat Vasile Gliga.

Impactul de 4 miliarde asupra bugetului este unul pur contabil. Din aceşti 4 miliarde, 42.9% se întorc la bugetul de stat contribuţie şi impozit pe venit, din ce rămâne 80% se duc în consum, iar 20% în economisire. Impactul real este de 1,8 miliarde care poate fi susţinut fără probleme din creşterea economică prognozată de Comisia de Prognoză, care va aduce un plus de 14 miliarde la buget.

Totodată, PSD solicită Guvernului PNL să nu încerce blocarea legii prin contestarea ei la Curtea Constituţională.

”Cred că românii trebuie să aibă cel puţin un venit cât ajutorul social din Vest, 700 -800 de euro, ca să nu mai fie tentaţi să plece în străinătate. Iată că astăzi programul PSD îşi propune ca cel puţin 1 milion de cetăţeni români să câştige peste 1000 de euro, pentru creșterea clasei de mijloc. Ce s-a întâmplat în Parlament e un start că au crescut salariile şi la fel va trebui să crească şi pentru cei din administraţie, pentru că se constată şi la Consiliul Judeţean şi la primării că nu mai sunt doritori să se angajeze din cauza veniturilor reduse. Ar fi cea mai mare greşeală de orice natură – şi politică, şi socială – ca preşedintele să nu promulge această lege”, a mai arătat Vasile Gliga.

Fii primul care comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publica.


*