Eu fac legi pentru oameni, legi pentru cei mulți!

Foto_FrateanȘtiu că una dintre responsabilitățile mele principale ca senator de Mureș al Partidului Social Democrat este aceea de a face legi în interesul oamenilor, care să rezolve din problemele lor și să aducă un trai mai bun celor care muncesc cinstit, pensionarilor sau celor care se confruntă cu probleme sociale.

Fiind și Președintele Comisiei de muncă, familie și protecție socială din Senatul României, m-am implicat direct în domeniile legate de muncă, salarizare, șomaj și asistență socială, fie prin proiectele de legi și amendamentele inițiate și susținute, fie prin votul dat în Senat și în Comisie, unde în cei 3 ani de mandat, am dezbătut și adoptat cca. 500 de proiecte de legi.

Prin legile pe care le-am făcut și continuăm să le susținem, precum și prin măsurile guvernării PSD, am reușit să transferăm beneficiile economice către buzunarele românilor. Iată doar câteva dintre ele: în primul rând am reîntregit pensiile ciopârţite de guvernul lui Băsescu și am crescut pensiile în fiecare an cu 5%, am crescut constant salariile bugetarilor și salariul minim, am dublat alocațiile, am redus TVA-ul și CAS-ul, am eliminat și comasat taxele, am ieftinit medicamentele, am suplimentat biletele de tratament pentru pensionari.

Personal, spre exemplu, în domeniul pensiilor am inițiat mai multe proiecte de legi deoarece consider că pensia nu este ajutor social sau pomană de la stat, ci este un drept câștigat al celui care a muncit și a cotizat atâția ani. Am reușit corectarea unor inadvertențe și formulări care lasă loc de interpretări în Legea pensiilor și recunoaşterea grupei I de muncă pentru toţi pensionarii care au cel puţin 2 ani lucraţi în această grupă ca fiind activitate desfăşurată în condiţii speciale, am completat legislația privind fondurile de pensii administrate privat şi pensiile facultative, am eliminat o discriminare privind modul de recalculare a  pensiilor cuvenite pensionarilor membri ai uniunilor de creatori legal constituite și am reintrodus pensiile de serviciu pentru personalul aeronautic civil navigant.

Când am aprobat majorarea salariilor din învățământ și sănătate, am elaborat și susținut amendamente, astfel încât să nu existe discriminări între cei care lucrează în aceste domenii importante, astfel că de aceste creșteri salariale beneficiază și personalul nedidactic din Inspectoratele Școlare, din Direcțiile de Sănătate Publică și din sectorul de asistență socială. Am votat, de asemenea, legi și pentru tineri, cum este Legea Primului loc de muncă, care sprijină tinerii, fără experiență să-și găsească mai ușor un loc de muncă. Nu i-am uitat nici pe copiii din mediul rural care, dacă vor să îşi continue studiile liceale şi profesionale, dar nu dispun de banii necesari, vor fi sprijiniţi financiar de către stat.

Acestea sunt doar câteva din legile bune pentru oameni, pe care le-am făcut. Fără îndoială că mai avem și altele de realizat, însă cu voinţă, cu măsuri corecte, cu grijă şi preocupare, am arătat că îi sprijinim pe cei c are muncesc sau au trudit o viață. Și pe mai departe voi continua să mă lupt pentru oameni, pentru cei mulți!

Senator,
Alexandru Petru FRĂTEAN

Fii primul care comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publica.


*