Un proiect marca PSD Mureș – demarat prin Consiliul Județean

444-7PSD Mureș, prin consilierii săi județeni, a făcut un prim pas în realizarea proiectului național de înființare în județul nostru a unui Centru de excelență pentru Situații de Urgență. Acesta a fost și unul dintre principalele proiectele propuse de PSD Mureș pentru dezvoltarea județului în campania electorală pentru alegerile locale din vara acestui an.

Miercuri, 21 decembrie 2016, Consiliul Județean Mureș a aprobat, în acest sens, o hotărâre privind “transmiterea unui imobil din domeniul public al judeţului Mureş şi din administrarea Consiliului Judeţean Mureş în domeniul public al statului”. Hotărârea CJA Mureș prevede transferarea terenului fostei unități militare din Gornești către Ministerul Afacerilor Interne, pentru realizarea acestui centru. “Imobilul transmis poate fi utilizat exclusiv pentru a fi dat în administrarea Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş, în vederea realizării Centrului de excelenţă în pregătirea personalului operativ la dezastre”, se arată în Hotărârea CJA Mureș. Terenul fostei unități militare se afla în proprietatea CJA Mureș din 2006.

Centrul de Excelență în pregătirea personalului operativ la dezastre va fi construit pe locul fostei unități militare din Gornești. Acesta ar urma să fie cel mai modern centru de acest fel din Europa. Investiția va fi realizată prin programul de accesare a fondurilor europene pentru perioada de finanţare 2014-2020.

Din punctul nostru de vedere, realizarea acestui obiectiv national în județul Mureș înseamnă o recunoaștere a eforturilor medicilor și pompierilor mureșeni în implementarea sistemului SMURD, care acum a devenit sistem national.

PSD rămâne consecvent în implementarea proiectelor propuse pentru guvernarea locală a județului Mureș.

Fii primul care comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publica.


*