PSD Mureş rămâne cel mai important partid politic românesc din judeţ

mainAlegerile din 5 iunie au reconfirmat deviza cu care a intrat echipa PSD Mureş în campania electorală, şi au demonstrat că cetăţenii judeţului au încredere în candidaţii noştri şi în soluţiile propuse pentru problemele adevărate ale comunităţii.

În urma numărătorii voturilor, PSD Mureş a obţinut, la  Consiliul Judeţean Mureş 55.541 voturi, cu 2.997  peste  alianţa PNL Mureş, reuşind să obţină, în mod direct, 10 mandate de consilieri judeţeni.  PNL a obţinut 9 mandate în mod direct şi unul la redistribuire, iar UDMR a luat 14 mandate directe şi unul prin redistribuire.

Totalul voturilor mureşenilor date pentru candidaţii PSD la funcţia de primar în judeţul Mureş este de 53.757, iar PNL a obţinut 42.788. Şi la acest capitol PSD a obţinut cu 10.969 mai multe voturi decât alianţa PNL.

Este un rezultat care ne onorează şi, totodată, ne şi obligă faţă de fiecare alegător al nostru. Este cel mai bun rezultat obţinut de  PSD  în judeţul Mureş de până acum, după ce, în 2008 am obţinut 35.000 de voturi şi 6 mandate de consilieri judeţeni.

„Pentru PSD Mureş este un moment de mare bucurie, pentru că ne-am realizat ţinta autoimpusă, aceea de a fi cel mai puternic partid românesc din judeţul Mureş. Avem aproape 3.000 de voturi peste PNL, avem o primărie, Sighişoara, pe care am câştigat-o nesperat, pe lângă celelalte două primării mari, Reghin şi Luduş, avem primari în 23 de comune, avem două comune în care nu am avut primari înainte, la Band şi Iclănzel. Acest rezultat ne permite ca la nivel de judeţ să putem negocia, atât la nivel de Consiliu Judeţean cât şi la celelalte consilii locale, pentru a avea forţa necesară pentru a dezvolta comunităţile locale”, a declarat deputatul Vasile Gliga, preşedintele PSD Mureş.

PSD Mureş a reuşit să câştige lupta electorală în două municipii ale judeţului, Sighişoara, Reghin, un oraş –  Luduş, şi în 23 de comune:  Albeşti, Apold, Băgaciu, Band,  Băla, Beica de Jos, Batoş,  Cuci, Deda,  Fărăgău, Grebenişu de Câmpie, Ibăneşti, Iclănzel, Lunca, Răstoliţa,  Ruşii Munţi, Şăulia,  Stânceni,  Sâncraiu de Mureş,  Tăureni, Vânători, Viişoara şi Voivodeni.

Fii primul care comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publica.


*