La propunerea PSD, Consiliul Local Tîrgu – Mureş a aprobat achiziţionarea de autobuse electrice

13235982_1096582430388558_1779096476_n

PSD Tîrgu – Mureş a reuşit să promoveze în Consiliul Local Tîrgu – Mureş, în şedinţa de joi 19 mai 2016, ca Primăria să achiziţioneze autobuse electrice. Consiliul Local a aprobat, la propunerea consilierului local PSD Olimpiu Sabău Pop, rectificarea bugetului în sensul alocării a 3 milioane de lei pentru achiziţionarea unor autobuse electrice. În proiect erau deja prevăzute 3 milioane de lei pentru achiziţionarea de autobuse noi propulsate de motoare diesel.

„Am susţinut necesitatea de a cumpăra astfel de autobuse mai ales că Bucureştiul deja experimentează acest tip de transport în comun, iar Primăria Cluj a anunţat organizarea unei licitaţii pentru achiziţionarea a 30 de autobuse electrice. Costurile de întreţinere sunt foarte scăzute iar prin programele de mediu pot fi atrase fonduri pentru implementarea acestor concepte moderne şi ecologice de transport.  De asemenea, consumul este nesemnificativ comparativ cu combustibilii tradiţionali. Sunt bucuros că astăzi colegii mei din Consiliul Local au înţeles că şi Tîrgu – Mureşul poate deveni un oraş modern, european. Mă surprinde faptul că grupul UDMR a votat împotriva iniţiativei mele” a declarat pentru Telegraful de Mureş consilierul local PSD Olimpiu Sabău Pop.

În momentul de faţă Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) a introdus un astfel de autobuz marca „BYD K9” al cărui preţ a fost de 330.000 de euro. Costurile de întreţinere ale unor autobuse electrice sunt extrem de reduse. De asemenea, prin  Administraţia Fondului de Mediu vor fi alocate sume consistente pentru instalarea de staţii de încărcare electrice. Dacă acestea vor fi folosite pe timp de noapte costurile încărcării vor fi, de asemenea, foarte scăzute. Autobusele electrice au două tipuri de încărcări: una la capăt de linie care durează cca 10 minute şi un tip de încărcare, nocturnă, care durează 8 ore. Autonomia acestor autobuse este de 250 de kilometri.

Fii primul care comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publica.


*