Stanislav Piaskovski, candidatul PSD la Primăria Târnăveni: „Oraşul nostru trebuie să fie un loc în care oricine din țară va dori să locuiască”

foto piaskovsky

Reporter: Sunteţi demult în politică. Ce v-a determinat ca la aceste alegeri să vă înscrieţi în cursa pentru funcţia de primar al Târnăveniului?

Stanislav Piaskovski: Am considerat că este timpul să apară pe scena politică cineva care să îi Reprezinte pe cei dezamăgiți de incompeten ţă şi nepăsare. Cetăţenii au nevoie de profesioniști care știu ce trebuie să facă, de seriozitate și integritate din partea celor care îi conduc. Din păcate, astfel de oameni nu mai au curajul să iasă în față. Eu am acest curaj. Am abilitățile necesare pentru a mobiliza oameni integri, motivați, profesioniști, care să contribuie la o schimbare radicală a Târnăveniului. Experiența mea în mediul de afaceri, experienţa mea în spațiul public sunt o garanție a faptului că pot lucra cu oamenii și că pot administra resursele umane și materiale ale orașului.

Rep.: Am văzut în echipa de la PSD Târnăveni atât oameni tineri, cât şi seniori, cu experienţă, aşa cum este colegul nostru Octavian Popa, fostul primar al oraşului. Poate fi acest lucru un avantaj?

S.P.: În mod evident, da. Experiența celor în vârstă și energia celor tineri, dacă sunt bine armonizate, pot duce la succes. Niciodată nu le poți ști pe toate și niciodată nu le vei putea face singur. Am experiență în lucrul cu oamenii, am capacități deosebite de mobilizare a oamenilor, de motivare la acțiune, de organizare și lucru în echipă. Iubesc și promovez  competența, seriozitatea, profesionalismul, transparența și corectitudinea. În același timp, am fost și sunt preocupat de cei aflați în nevoie, în suferință. De aceea şi sunt social-democrat.

Rep.: Suntem în 2016. Aveți în plan să modernizați aparatul public? Să fiți mai prompți și mai aproape de nevoia cetățeanului ?

S.P.: Sistemul de organizare locală trebuie schimbat. Comunicarea autorităților locale cu cetățenii trebuie să se desfășoare în mod total transparent, adică cetăţenii de rând să simtă că cei care conduc localitatea sunt alături de ei în orice problemă. M-am lovit personal de multă birocrație și neimplicare, astfel încât știu unde trebuie acționat ca Primăria Târnăveni să revină cât mai repede unde a fost și de acolo să pornim reconstrucția sa. Lucrătorii din Primărie sunt bine pregătiți în domeniile lor dar au avut nenorocul să fie conduși de cineva fără pregătire adecvată și fără experiență. Rezultatele se vad: puține realizări, lucrări de proastă calitate, dar pe bani mulți.

Rep.: Veți păstra personalul sau îl veți schimba ?

S.P.: Nu sunt omul care  „vine și rade“.

Rep.: Cum stă Primăria Târnă veni la capitolul transparenţă?

S.P.: Vă dau câteva exemple, edificatoare cred. Pe pagina de internet a primăriei, la secțiunea „Achiziții publice”, din 2011 nu s-a mai publicat nici un cuvânt. Oare de ce? La secțiunea „Dezbateri publice“ veți găsi publicate doar 6 dezbateri în ultimii patru ani. În total dispreț față de cetățean, planul achizițiilor pe 2015 este publicat în 2016 (se vede după numărul de înregistrare).

Rep.: Cum vedeţi Târnăveniul în viitor?

S.P. : Oraşul nostru trebuie să fie un loc în care oricine din țară va dori să locuiască. Un oraș echilibrat, dezvoltat din punct de vedere economic, social, cultural și spiritual, în care comunitatea își va spune cuvântul cu privire la deciziile importante și cu privire la dezvoltarea sa ulterioară. Oricine poate asfalta o stradă. Oricine poate face o parcare. Dar nu oricine poate mobiliza comunitatea pentru a dezvolta un oraș în care să îți dorești să locuiești.

Rep.: Ce șanse aveți ?

S.P.: Am aceleași șanse să câștig la fel ca cetățenii Târnăveniului. Dacă voi câștiga eu, vor câștiga și ei. Acum (n.r. – râde) echipa actualului primar umblă să dea vorba prin oraş că ei au 60% din opţiunile de vot. Aş fi curios să văd, aşa cum cere şi legea, datele oficiale ale sondajului. Ei au umblat doar între simpatizanţii lor. Este totuşi periculos atunci când arunci astfel de intoxicări pe piaţă.

Rep.: Cum este povestea cu demisia dumneavoastră de la Combinatul Chimic? Va apărea din nou în Campania electorală. Cum le veţi răspunde oamenilor, dacă vă vor întreba despre acest lucru?

S.P.: Am constatat în ultima vreme exarcerbarea acestui subiect, transformat în atac grosolan de cei cărora le e teamă că-și pierd privilegiile. Cei câteva mii de foști colegi știu ce am făcut în toată perioada cât am lucrat în Combinat, de la simplu stagiar și până la Director. Am fost singurul care am propus acționarilor de atunci (statul român în majoritate) un program de salvare, măcar parțială a capacităților profitabile, prin divizarea în șapte unități, din care cel puțin trei ar fi putut funcționa și acum. Din păcate nici nu a fost luat în discuție. Acesta a fost unul din motivele pentru care mi-am dat demisia în 2007, cu aproape doi ani înainte de a se închide porțile, alături de încă șase puncte prin care reclamam neregulile în administrarea firmei. Păstrez și acum o copie înregistrată după acea demisie și pot s-o pun oricând la dispoziție.

Rep.: Ceva în plus de adăugat ?

S.P.: În cei șase ani de activitate în mediul privat, în care am pornit firma cu un capital de 1000 lei și am adus-o, în 2015, pe locul doi național în Topul Firmelor realizat de Camera de Comerț și Industrie a României (cu o cifră de afaceri de aproape șapte milioane de euro), am dobândit foarte multă experiență și o abordare profesionistă a situațiilor. Am învățat cum să trec peste situații de criză, dar și cum să transformi aceste situații în avantajul companiei.

Fii primul care comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publica.


*